Over ons

Een groen Hilversum

Het Duurzaamheidscentrum Hilversum is een initiatief voor en door Hilversummers. Je kunt bij ons terecht voor onafhankelijk en betrouwbaar advies op maat. Of het nu over het besparen van energie gaat bij jou thuis, of een groenere buurt. Ons team staat voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen over duurzamer wonen en leven.

Begin 2024 hebben Hilversum100, HilverZon, HET en Stichting Omgevingseducatie besloten om hun krachten te bundelen en inwoners te informeren en inspireren over duurzaam wonen en leven. Samen met jou willen we voor een groen Hilversum zorgen. We vinden het belangrijk dat iedereen op een gemakkelijke manier betrouwbare informatie en tips krijgt. Bijvoorbeeld over hoe je kunt verduurzamen en welke subsidies beschikbaar zijn. Tijdens een persoonlijk gesprek of een van onze bijeenkomsten geven we je gratis advies over het energiezuinig maken van je huis, het hergebruiken van materialen, het vergroenen van je tuin en buurt, en duurzamer vervoer.

Het pand van het Duurzaamheidscentrum Hilversum

Praktische info & contact

Het Duurzaamheidscentrum Hilversum is gevestigd op de Larenseweg 30 in Hilversum. Tijdens onze openingstijden kun je zonder afspraak binnenstappen voor gratis advies.

Openingstijden:

  • Woensdag: van 13.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag: van 13.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag: van 10.00 tot 16.00 uur

Het Duurzaamheidscentrum Hilversum is goed bereikbaar:

  • Lopend: vanaf het NS Station Hilversum loop je in circa 5 minuten naar het Duurzaamheidscentrum
  • Fiets: je kunt je fiets aan de voorzijde van het gebouw parkeren
  • Auto: er zijn voldoende parkeerplekken aan de achterzijde van het Duurzaamheidscentrum. Is het hek gesloten? Meld je dan even binnen, dan doen we het hek voor je open.

Heb je een vraag?

Stuur een e-mail naar info@dchilversum.nl of vul onderstaand contactformulier in.

    Velden met * zijn verplichte velden.

    Word vrijwilliger!

    Wil jij samen met ons impact maken voor een duurzaam Hilversum? En wil jij als vrijwilliger je kennis inzetten of juist waardevolle werkervaring opdoen op het gebied van duurzaamheid? Kom dan kennis maken met ons team!

    We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Bekijk hier de vacature.