Voor scholen

Samen aan de slag met duurzaamheid op school

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen om Hilversum nóg duurzamer te maken. Daarom bieden we scholen diverse activiteiten om met leerlingen aan de slag te gaan. Ga binnen of buiten op onderzoek uit en doe samen inspiratie op over hoe je kunt verduurzamen op school. Er is heel veel te ontdekken en te leren!

Activiteiten voor de klas

Ook op school komen leerlingen continu in contact met onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het licht in de lokalen, of het afval dat wordt weggegooid? Samen kunnen we de volgende generatie inspireren om hier bewust mee om te gaan.

Met behulp van ons grote netwerk aan experts en partners, bieden we verschillende lesprogramma’s aan voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Plan bijvoorbeeld een onderzoeksochtend of bezoek de tentoonstelling ‘Kompas op Groen’, waar kinderen een tijdreis maken en alles ontdekken over warmte en energie in huis. Er zijn lesprogramma’s over afval, energie, het klimaat, vervoer, voedsel en spullen. De programma’s worden gehouden in het duurzaamheidscentrum, bij jou op school of buiten.

De lesprogramma’s en activiteiten worden gecoördineerd door www.omgevingseducatie.nl.

Bekijk hier alle lesprogramma's

Gastles, excursie of projectweek?

Het is ook mogelijk om een gastles te krijgen op school, of een excursie of projectweek te organiseren. Wil je dat we met je meedenken over de mogelijkheden voor jouw school?

Stuur dan een mailtje naar info@omgevingseducatie.nl.

Kom op bezoek!

Wist je dat we in het duurzaamheidscentrum ook een leslokaal hebben? Als school kun je hier gebruik van maken. Volg er een lesprogramma of duik zelf met je klas in de wereld van energie, afval en natuur en ontdek hoe groen jullie school is!

Reserveer ons leslokaal